Kas ikka saab…

…igaühest, kes Eestimaale elama tuleb ja tahab tulla, eestlane? Nii meie presidendiproua igatahes eile oma pidupäevakõnes väitis, et “Kõik, kes Eestisse tulevad, eesti kultuuri austavad jne…saavad olla eestlased”.

Ega ikka ei saa küll, sest rahvus, ükstaskõik missugune, on inimesele ikka geenidega kaasa antud, mitte, et ma tahan täna näiteks olla see rahvus ja kohe saangi selleks rahvuseks. Ja kui ma mõne aja pärast tahan olla mingi teine rahvus, siis olengi. Ma kõnet ei kuulanud, aga mu silma riivas üks ajalehepostituse pealkiri, kus oli kirjas, et Pr. Kersti Kaljulaid väitis, et “Eestlane saab olla igaüks, kes…”. Ma pole just suur poliitikateemadel kaasaarutleja, kuid seekord kirjutasin küll nii, nagu mina rahvusest aru saan. Ja üllatuslikult oli mul väga palju kaasamõtlejaid.

Ma pole mingi rassist ega pagulaste vihkaja, kuid ei taha, et meie pisike, armas kodumaa kaotab oma kättevõidetud iseseisvuse sedakorda mingitele mustanahalistele, kes enamasti on harjunud teisi enda tahtele allutama, mitte nende tavasid omaks võtma…

Minu sõbranna, Eesti iseseisvuse eest seisja ja aktiivne poliitilistel üritustel käija arvab nii… 🙂

Facebook Comments
Elveetsius
Olen keskealine naisterahvas, kellele meeldib mõnikord oma mõtteid blogisse talletada. Kirjutan kõigest, või siis mittemillestki. See sõltub lugeja vaatevinklist! :)
} });