Meie jaaniõhtu!

Meie jaaniõhtu!Alustasin oma jaanipäevapostitust eelmise aasta fb memory`ga. Sel aastal, eile käisin samas kohas jaanipäeva pidamas. Pererahvas oli sama lahke, nagu eelmiselgi aastal. 😀 Kohale olid tulnud pea kõik lähedased, seega oli perekeskne jaaniõhtu. Ma ei ole just väga tihti maale sattunud, seega minu jaoks jälle üks elamus igapäevarutiinist väljas.
Meil oli isegi oma akordionimängija olemas. Proovisin telefoniga ka videoklippi teha, kuid millegipärast on mu telefonis kõik videod poolikud. Taustal mängis veel raadio ka ja imestasin, kui pea iga teine laul oli seesama traditsiooniline jaanipäevalaul. “Jaanipäevaks kõrgeks kasvab rohi…”. 😀

Paar poolikut videoklippi siiski lisan. Aga millegipärast on need pikali asendis. Nii nad mu telefonist arvutisse said ja ma ei ole veel õppinud neid õiget pidi pöörama. 😀
Pillimees mängis teisigi lugusid, kuid ma ei jõudnud kõiki salvestada. Mu telefoni aku ütles üles ja ma ei saanud isegi “pärislõkkest” pilte teha, sest avastasin alles õhtul, et teine, suur lõke oli tehtud majast eemale ja kui ma sellest tütre telefoniga pilte klõpsasen, siis oli väljas juba hämar. Igatahes pildid tulid kahtlased. 😀

Eilne jaaniõhtune ilm oli nii külm, et sain perenaiselt paksu mantli, kuid isegi sellega hakkas mul külm. Läksin ju sinna suhteliselt õhukeste riietega. Ja kuna mina “soojendust” ei tarbinud, siis läksin teistest varem, koos lastega tuppa ära. Grillisime, laulsime, mängiti pilli, sõime-jõime(kes siis mida jõi). Jaaniõhtu oli selline, nagu kodune, mõistlik jaaniõhtu ikka. Ärkasin hommikul päris vara ja tahtsin linna ära tulla. Seetõttu võtsin esimesel varajasel ärkajal, keda teadsin, et saab autorooli lubada, kratist kinni ja palusin end linna ära tuua. Pererahvas veel magas, seetõttu ei saanudki nendega hommikul nägemist jätta ja tänada toreda jaaniõhtu eest. Aga teen seda hiljem, või siis kommunikatsioonikanalite kaudu!
Loodan, et kõigi inimeste jaaniõhtu/öö möödus sama meeldivalt ja turvaliselt, nagu meie seltskonnal!


Facebook Comments

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.