Alustasin oma tänast….

PANE KIRJA JA REBI PURUKS

„Ma unustan kõik, mis on taga, ja sirutun eesoleva poole.” (Filiplastele 3,13) 

Alati on inimesi, kes Sinu kohta halbu asju räägivad. Küsimus on aga selles, keda Sina usud. Kas neid või Jumalat? „Niisiis, kui keegi on Kristuses, siis ta on uus loodu, vana on möödunud, vaata, uus on sündinud.” (2 Kr 5,17) Jumal ütleb, et läbi tema armu tõestad, et kriitikud on eksinud. Ära kuula neid, kes Sind maha teevad. Jeesus ütles: „Te tunnetate tõde, ja tõde vabastab teid.” (Jh 8,32) Uuendage iga päev oma mõtteid Jumala tõega (vt. Rm 12, 1-2) Oled ehk kannatanud vägivalla, eemaletõukamise või hüljatuse all, kuid on aeg see kõik selja taha jätta ja edasi minna. Usu, räägi ja kõnni tões iga päev. Kui Sinu südames on armid, siis kirjuta need paberile, palu Jumalalt abi, et saaksid armide tekitajale andestada, tõmba paber puruks ja viska ära. „Püüdle sihtmärgi poole, Jumala üleva kutsumise võiduhinna poole Kristuses Jeesuses.” (Fl 3,14)

*******

ÄRA ANNA KADEDUSELE RUUMI

„Sina hoiad alles, mis ma liisu teel olen saanud.” (Psalmid 16,5)  

Kas oled lubanud kadedusel oma ellu kindluse ehitada? Piibel ütleb: „Kadedus on otsekui mädanik luudes.” (Õp 14,30) Kui kritiseerid pidevalt kedagi selle pärast, mis neil on, siis loe tähelepanelikult järgmisi sõnu ja pea neid palves: „Sest mina tunnen mõtteid, mis ma teie pärast mõlgutan, ütleb Issand: need on rahu, aga mitte õnnetuse mõtted, et anda teile tulevikku ja lootust.  Siis te tulete ning palute mind, ja mina kuulen teid.” (Jr 29, 11-12) Kadedus ütleb Jumalale, et ta on Sinu loomisel eksinud ja keegi teine on parem. Jumalal on igaühe jaoks kindel koht ja kutsumus. Selle asemel, et kadedusele ruumi teha, püüdle selle mina poole, kelleks Jumal Sind loonud on. Olgu järgmised read Sulle abiks: „Issand on mu põllu- ja mu karikaosa; sina hoiad alles, mis ma liisu teel olen saanud. Mõõdunöörid on mulle langenud meeldivate paikade peale, ka on pärisosa ilus mu meelest. Ma tänan Issandat, kes mulle on nõu andnud; isegi öösiti manitsevad mind mu neerud. Ma pean Issandat alati oma silma ees, ma ei kõigu, sest tema on mu paremal pool. Sellepärast rõõmutseb mu süda ja mu hing ilutseb; ka mu ihu võib julgesti elada.” (Ps 16, 5-9)

Need kristlikud mõtteterad leidsin raadio7.ee lehelt. Kui klikite pealkirjadele, jõuate sealse postituse juurde.
*******
…postitust just kirjakohtadega Piiblist, sest kindlasti on nii mõnigi Raili või siis ka minu(pigem Raili) blogi lugejatest märganud, et me Railiga omavahel enam ei kraaklegi. Veelgi enam, me oleme isegi fb sõbralistis.
Teate! Minu pärast võinuks tookordne erimeelsus üldse olemata olla, sest minul ju tema, võhivõõra vastu mingit vaenu ei olnud. Ma ei tundnudki teda ja ta blogi hakkasin lugema Malluka viite põhjal, sest Mallukas oma mingis postituses viitas fööniksi blogile. Siis ma ju ei osanud arvata, et minu kommentaarid Raili blogis ei meeldigi talle. Mõtlesin, et Ta(Raili) on samasuguses olukorras, või peaaegu samasuguses, nagu minagi ja püüdsin jagada oma kogemusi. No ja kes neid vanu asju lugenud on, need teavad isegi, millest jutt käib. Aga siis läks kuidagi nii, et ma solvusin ta reageeringu peale ja hakkasin ta kohta igasuguseid kompromiteerivaid asju otsima. Õli valas veel tulle seegi, et olid mõned minu blogi lugejad, kes hakkasid mulle Raili tegemiste kohta igasuguseid linke saatma.
Aga siis sain aru, et mu viha ja solvumine on asjatu, sest ma  ju ei tunnegi Railit ja ei tea, mida ta on pidanud läbi elama, et on just sellises olukorras, nagu ta on. Mul endalgi igasuguseid luukersid kapis ootamas, millal nad välja lastakse, ehk millal ma julgen neindega silmitsi seista. Üht-teist(enamus luukeredest) olen ma juba kirjutanud ka. Nii, et kõigepealt tuleks oma silmast palk välja võtta, enne, kui teise silmast pindu lähed otsima.
Meil Railiga on eluvaated erinevad ja pole minu asi teda õpetama, või kritiseerima hakata. Ei, ei…ärge nüüd arvake, et me sõbrad oleme. Seda mitte, aga oleme lihtsalt head tuttavad, sest nagu selgus, on meil Võruski ühine tuttav.
Muide! Broneerisin Raililt juba mõned kõrvarõngad ka, sest ta teeb ilusaid ja minu rahakotile sobivaid ehteid.
Ja veel, kulla kritiseerijad! Üks tark inimene on mulle kunagi öelnud, et kui midagi head öelda pole, siis parem jäta ütlemata. Olin ju minagi kunagi selline, kes teisi ainult kritiseeris.

Facebook Comments

Published by Elveetsius

Olen keskealine naisterahvas, kellele meeldib mõnikord oma mõtteid blogisse talletada. Kirjutan kõigest, või siis mittemillestki. See sõltub lugeja vaatevinklist! :)

One Comment to “Alustasin oma tänast….”

  1. Elve Riisa ütleb:

    Mõtlesin, et täiendan oma postitust, sest see, mis minule toimus, vajas kajastamist, aga siis otsustasin, et kirjutan oma blogipostituse alla kommentaari.
    Nagu ehk teatakse, et ma püüan raha teenida netikaubamajadest odavamalt tellitud asjade müügiga. No ja olingi tellinud üht-teist. Ka tahvelarvuti. Tegelikult tahvelarvuti tahtsin endale tellida, sest arvasin, et sinna saab SIM kaardi sisse panna ja nii netis käia. Aga kui tahvel kohale jõudis, siis selgus, et see töötab ainult wifi toel. Ja kuna minu korterisse wifi ei levi, siis oli see ost minu jaoks mõttetu. Nii ma siis viisin selle ühte Võru komisjonipoodi, kus mul teised asjad müügis olid. Ausalt öeldes ega mul eriti enam usku polnud, et keegi seda arvutit tahab, sest see oli seal poes ikka mitu nädalat seisnud. Täna hommikul, peale selle postituse kirjutamist otsustasin käigu toidupoodi ja ka sinna komisjonipoodi teha. Kõigepealt käisin komisjonipoes ja nagu mul sisenedes kombeks on, küsisin juba uksel, et kas uudiseid on(nimetasin oma kapinumbri). Noor müüjanna, kes juba teab mind, vastas naerdes, et just täna hommikul osteti tahvelarvuti ära. Võite ette kujutada mu rõõmsat nägu ja tänutunnet. Olin tõeliselt rõõmus ja tänulik, ning teadsin, miks see minuga juhtus. Jumal hoolib oma rahva käekaigust…