Kurb on olla…

VIHA TALITSEMINE!

„Kui vihastute, siis ärge tehke pattu.” (Efeslastele 4, 26)

Piiblis on järgnevad nõuanded viha kontrollimiseks: „Saage uueks oma mõttelaadilt  ja riietuge uue inimesega, kes on loodud Jumala poolt elama tõe õiguses ja vagaduses. Seepärast jätke vale ja rääkige tõtt oma ligimesega, sest me oleme üksteise liikmed. Kui vihastute, siis ärge tehke pattu! Ärgu päike loojugu teie vihastumise üle! Ärge andke ka maad kuradile! Ühtegi nurjatut sõna ärgu tulgu teie suust, vaid rääkige ainult seda, mis on hea teiste ülesehitamiseks, et kuuljad saaksid armu. Kõik kibedus ja raev ja viha ja kisa ja teotamine jäägu teist kaugele eemale koos kogu kurjusega. Olge üksteise vastu lahked, halastajad, andestage üksteisele, nii nagu ka Jumal on teile andestanud Kristuses.” (Ef 4, 23-32) Jumal andis Sulle muude tunnete kõrval ka viha, kuid ta soovib, et oskaksid seda talitseda. Kui oled vihane, siis räägi tõtt, mitte ära moonuta seda ega salga. Tõe rääkimine toob parandust ja lahendusi.

…kui tundub, et väljapääsu ei ole. Tegelikult ma tean, et väljapääs on, aga lihtsalt endal lõppeb jaks seda oodata.

*******

Täna olen ma juba väga-väga varajastest hommikutundidest üleval. Ühispärandi “võlud”. 🙁 Ärkasin selle peale, et mu üks korterikaaslane saabus varahommikul koju ja hakkas minult raha küsima. Ma loomulikult ei andnud ja selle lärmi peale ärkas teises toas, teine korterikaaslane, pani end riidesse ja läks välja värsket õhku hingama. Aga see, kes minu käest õlleraha küsis, ristis mind igasuguste “ilusate” nimedega, mille peale ma ütlesin, et räusaku palju tahab, ta peaks teadma, et mulle sõnad ei mõju. Lõpuks ta vist nägi, et minust jagu ei saa ja läks välja, ühe omaealise käest, kellele ta niigi on üle 1000€ võlgu, raha küsima. Siis mingil ajal helistas mulle, et pakkigu ma tema läppar kokku, ta jääb R juurde. Toosama R käiski sülearvutil järel. Hoiatasin veel teda, et ärgu andku tollele võlgu, sest väga väike lootus on rahad tagasi saada. Või nagu me teise korterikaaslasega rääkisime, et vast maksabki jupikaupa, aastate jooksul tagasi, aga selleks ajaks on inflatsioon raha praeguse väärtuse palju väiksemaks teinud, ehk teisisõnu, laenaja ei saa oma rahade eest osta enam nii palju, kui oleks praegu saanud.

Ma üldse ei tea, miks ma seda kõike kirja panen, aga mul on hirm, et ma ei saa täna öösel ka korralikult magada. Homme tahaks kogudusse jõuda…

Facebook Comments
Mina sotsiaalmeedias

Author: Elveetsius

Olen keskealine naisterahvas, kellele meeldib mõnikord oma mõtteid blogisse talletada. Kirjutan kõigest, või siis mittemillestki. See sõltub lugeja vaatevinklist! :)