Loodetavasti tuleb…

Loodetavasti tuleb…

…mul ilus ja kordaminekuid täis päev. Eilseid sündmusi arvestades ei tahaks selles nii kindel olla. Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida, vaid sellest, et sain eile hilisõhtul kirja ühelt sugulaselt, kes on mind alati endale külla kutsunud, aga mina pole saanud sinna kunagi minna, sest ta elab Eesti teises otsas ja ei ole just lihtne minna kuhugi külla, kui hoiad hädavaevu hinge sees. No nii! Aga eile õhtul ta kirjutas mulle fb-s, et Värskas on “Seto Kuningriigi” päevad ja ta kavatseb ka homme sinna minna.  Värska on teatavasti Võrule lähemal, kui see paik, kus ta elab. Seega tegi ta mulle ettepaneku, et tuleksin ka Värskasse, saaksime ometi ükskord kokku. Ausõna, ma olin vist liiga naiivne, sest eeldasin, et kui ta teeb sellise ettepaneku, siis tuleb ja võtab mind Võrust auto peale, et saaksin ka kaasa minna. Ma muidugi seda talle kohe ei öelnud. Tegelikult üldse ei öelnud, aga ütlesin talle, et mul pole ju millegagi sinna sõita. Ja kujutage ette, mis ettepaneku ta mulle tegi. Et ma hääletaks. Ma pole elu seeski hääletanud. Korra käisin jalgsi 17 km maha, sest bussisõidu jaoks lihtsalt raha ei olnud ja kodus ei olnud ma mitu päeva midagi söönud. See oli tol ajal, kui ma veel kasiinosõltlane ja alkohoolik olin. Olin oma rahad lihtsalt viimase sendini maha parseldanud ja olingi mitu päeva näljas. Lapsed oli mu ema õnneks maale enda juurde võtnud. Aga see selleks…

Pilt on näpatud fb-st

Mis selle sugulase kutsesse puutub, siis ütlesingi talle, et ma pole kunagi hääletanud ja oleks ta mulle nendest “Seto Kuningriigi” päevadest varem rääkinud, siis oleksin teadnud asja uurida, kas ehk mu tütrel on võimalik mind Värskasse viia. Aga nii priuh/prauh etteteatamine mulle ei sobi. Ja tema poolt mitte mingit pakkumist, et võtab mu ise auto peale. Sain aru, et ta hoopis pahandas, et nii me ei saagi kunagi kokku. Aga kulla L. kõigil inimestel ei ole võimalust teha seda, mis mõttesse tuleb ja siis kui tahab. Mõni inimene peab selleks pikalt planeerima ja isegi raha koguma, et saaks selle soovi teostatud. Pealegi on mul praegu eluasemega seotud probleemid tähtsamad. Seega sorry…

Ja veel! Ma olen sellise mentaliteediga, et kui keegi kutsub teist inimest kusagile, kus on olemine ja teenused tasulised, siis peaks see kutsuja seisma hea selle eest, et kutsutu kõigist, või kasvõi osalistest asjadest osa saaks. Seega kutsuja peaks maksma. Mu sugulane ütles eile, et õhtul esineb ansambel “Svjata Vatra”. Ausalt öeldes ei teagi ma täpselt, mis ansambliga tegu on ja arvatavasti on see kontsert tasuline, seega oleks väga kahetsusväärne, kui ma lähen kohale ja siis selgub, et kas maksan, või ei saagi  “Kuningriigipäevade” platsile sisse. Aga mul ei ole praegu selleks üleliigset raha, et mööda lõbustusasutusi kolada. Tuleval reedel saan niigi kontserdile minna, sest saime lastelt emadepäevaks piletid “Laula mu laulu” suvetuurile, mis ka Võrus toimub. Mind pole mõtet kutsuda kohtadesse, mis on tasulised ja mille eest ei kavatseta mulle välja teha. Kui ma saaksin ja tahaksin minna, siis läheksin ju ilma kutsumatagi. Ja-jah! Ma olen mentaliteediga, et kutsuja maksab… 😉

Kirjakohad Piiblist sobivad siia juurde igal juhul.

Facebook Comments

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.