Blogijate advendikalender #13

Tänane advendikalendri teema pani mind mõtlema, et kas mul on üldse mingit jõulutunnet kunagi olnud. Igatahes minu jaoks on jõulud midagi muud, kui hullumeelne ostlemine, lookas jõululaud jne… Jõulud on siiski kristlik püha, millega kristlik maailm tähistab Jeesus Kristuse sünnipäeva. Ateistlik rahvas aga on sellest teinud päkapikkude/jõuluvana ja meeletute kingituste(mis suures osas on mõttetu raharaiskamine) pillerkaari. Eks ma ise olen ka vähemalt tütretütrele natuke üleliia kokku ostnud. Kõik tellimused pole veel kohalgi. Tütar just täna hommikul ütles, et  ostab ise ka alati, kui nt. Tartus käib. Laps ei jõua nii palju neid “hilpe” kanda, kui kokku ostetakse. Eks ma edaspidi püüan mitte osta. Mulle endale poleks ka midagi vaja, aga va naised on nagu harakad, et kui midagi näevad, siis tahavad kohe endale saada. Eile ma tegin fb.-s sellise lükke, et tühistasin oma tellimuse, või õigemini oli see alles järgmise aasta jaanuariks tehtud broneering. Toda värvi pluusi ei olnudki eriti palju ja tahtjaid oli teisigi. Nii, et vahendajale ainult hea, et mina oma soovi tühistasin. Lihtsalt mõistsin, et mul pole ju seda pluusi vaja, mul on riideid piisavalt, mida saaksin kanda, milleks niisama seisma osta.

Olin täna öösel tütre juures, sest eile oli mu tütar hilisõhtuni tööl ja mina pidin tütretütre lasteaiast ära tooma(pean ka täna). Tütrel pole ka kodus veel kuuskegi üles sätitud. Ta ei jõua ju kõike, sest käib tööl. Et lugejad ei hakkaks mõtlema, et kas neil siis issit polegi, ennetan kahtlused ja ütlen, et issi käib välismaal tööl ja tuleb alles järgmisel nädalal jõulupuhkusele.

Aga mis minu jõulumeeleolusse puutub, siis ma ei ole sellele mõelnud. Mulle tegelikult ei meeldi sellised pidustused ja jõulude ajal lähen  arvatavasti kogudusse. Oma praeguses kodus ei ole ka erilist jõulutunnet tekitanud/tekkinud. Väike kunstkuusk on küll üles sätitud, aga muud mitte midagi. Jõuludeni on veel aega ka. Kingitusi pole mul ka kellelegi varutud. Mõned asjad tütretütrele on küll varuks, aga suurtele ei hakka tegema ja ei taha ka ise kingitusi, mis niisama kinkimise pärast on tehtud.

Paar jõulukalendri teemat jätsin vahele, sest raadiot ma ei kuula(polegi seda). Seega jõululauludest pole mul aimugi ja eilne teema ajas mind kimbatusse… 😀

Tegelikult on ikka üks jõululaul, mis mulle meeldib. Ja just George Michaeli esituses. Selle laulu esitajaid on teisigi, aga sellist jõulutunnet pole need tekitanud, kui mainitud laulja…

Facebook Comments
Mina sotsiaalmeedias

4 Replies to “Blogijate advendikalender #13”

 1. Ι’m very haрpy to discover this ցreat sіte. I need to to
  thank you for ones time due to thіs wonderful read!!
  I definitely really liked every bit of it and i ɑlso
  have you book marked to see new information on your web site.

 2. Hello ,

  I saw your tweets and thought I will check your website. Have to say it looks very good!
  I’m also interested in this topic and have recently started my journey as young entrepreneur.

  I’m also looking for the ways on how to promote my website. I have tried AdSense and Facebok Ads, however it is getting very expensive.
  Can you recommend something what works best for you?

  Would appreciate, if you can have a quick look at my website and give me an advice what I should improve: http://janzac.com/
  (Recently I have added a new page about FutureNet and the way how users can make money on this social networking portal.)

  I wanted to subscribe to your newsletter, but I couldn’t find it. Do you have it?

  Hope to hear from you soon.

  P.S.
  Maybe I will add link to your website on my website and you will add link to my website on your website? It will improve SEO of our websites, right? What do you think?

  Regards
  Jan Zac

  1. It’s great that you feel interested in my blog, but unfortunately I can not tell you where you can promote your website. Maybe you try Google Adwords or. I do not advertise my blog, but my blog displays ads from other pages. I really can not help you.

Comments are closed.