Plirts-plärts, käes on märts!

Esialgul vist plirtsu-plärtsu ei ole, aga vähemalt algas märts. 😀  Täna algas minu hommik eriti vara, sest vajadus wc-d külastada äratas mu üles ja kuna kell oli juba peaaegu 7, siis panin veekannu huugama, et kohvi saaks teha. Vaatamata sellele, et toas on väga külm, ei taha ma nii vara kuuri hakata minema. Joon kohvi ära(praegu juba teist tassitäit) ja siis lähen kuuri. Natuke aega tagasi kuulsin, et naaber ka tuli. Tema ei elagi igapäevaselt siin, vaid käib ainult ahju kütmas. See on seesama memmeke, kes mulle jõuludeks kommipaki tõi ja kellelt ma kapi sain. Kui ma temalt küsisin, et milleks seda korterit vaja pidada(ka sots.pind), kui on koht kus olla, vastas ta, et see on tama nurgake ja seda ta käest ei loovuta. Käib ta sellepärast kahe kodu vahet, et tal on meesterahvas, kellel on mugavamad elutingimused.

Tegelikult saan ma naabrinaisest täitsa aru. Inimesel peab olema oma isiklik ruum. Sellepärast olengi tänulik, et mulle see korter anti. Kuigi see talv on minu jaoks päris ekstreemne. Ma ei ole ju varem ahjuküttega korteris elanud. Noh, tegelikult olen ikka küll, sest mu lapsepõlvekodu oli ahiküttega, aga tol ajal oli kütmine peamiselt isa, või ema tegu. Ja ka mu abielu ajal elasime me sellises korteris, kus kogu elamise peale oli ainult puukütte pliit. Aga viimased, peaaegu 20 aastat olen ma elanud keskküttega korteris ja eelmise aasta sügisel, kui ma selle korteri sain, ei osanud ma arvata, et see nii külm on. Kuigi üks tuttav meesterahvas, kes kunagi oli pottsepp, teadis öelda, et see korter ei pea sooja. Muidugi ei pea, sest see on ju vana maja ja pole soojustatud. Kuna elan esimesel korrusel ja all on ainult kelder, siis puhub põrandalt ikka päris külma. Ma ise ei hakka seda oma raha eest ka remontima ja seda on liigselt tahetud, et linn selle mulle lukskorteriks putitab. 😛  Kui hakkan nõudma, kupatavad üldse Nöörimaa tugikodusse, või tänavale. Aga nüüd lõpetan oma postituse ja kuna kohv sai ka joodud, siis lähen toon kuurist mõne sületäie puid. Täna vaja vist kööki ka kütta…

Aga vähemalt on juba märts! 😀

Facebook Comments
Mina sotsiaalmeedias