Planeeritud “kohtumine” sai…

…juba lõunaks tehtud, sest juuksuri aeg oli mul ennelõunasel ajal. Läksin kohale umbes 15 minutit varem ja sain kohe ette ka, sest kedagi minu juuksuri juures toolis ei istunud. Küll aga olid teistel juuksuritel kliendid ees. Juuksur Stiina alustas kõigepealt lõikamisega, sest milleks ilma asjata juuksevärvi raisata, kui pärast nagunii juuksed maha lõikama peab. Mul oli vanadest aegadest mitut erinevat tooni juuksed. Seal leidus lisaks mu loomulikule tumepruunile ja ealisele hallile värvile veel ka kollaseid ja punaseid laike. Juuksur tahtis need eest ära lõigata, et juuksevärv ikka peale hakkaks. Tegelikult planeeris ta enne blondeerida ja alles siis värvida, aga ma ütlesin, et tehku ainult värviga, sest ma ei viitsi nii kaua oodata, et mitu korda värvida ja maha pesta jne… ning pealegi oleks selline protseduur kallim ka tulnud, kui minu tänase lõpptulemuse maskumus oli. Nii, et kõigepealt lõikas soengu pähe ja siis värvis. Vahepeal käis pintsliga veel korrigeerimas. Värvi hoiti peas umbes 40 minutit ja et mul aeg kiiremini läheks, võisin seal ajakirja lugeda ja pakuti kohvi. Muide, ka teine juuksur pakkus oma kliendile kohvi. Imestasin selle nähtuse üle, sest ma ei ole viimaste aasta(kümne)te jooksul sellises ilusalongis käinud, kus kliendile kohvi pakutakse. 😀 Vanasti sellist luksust ei olnud. 😛

Juuksuritoolis istumine on mulle alati meeldinud ja meeldis ka täna, aga ma ei mõistnud, kuidas tal juuste pesemisega nii palju aega läks. Juukseid pestes ja loputades sain veel pea massaži ka. Lõpptulemus jäi ikka natuke laiguline, aga see tuleneb sellest, et ma tahtsin värvida heledama/hallika tooniga, et mu pärishall sulanduks värvi sekka. Jah, mul on väga palju halle juukseid. Esimesed hallid juuksed tekkisid mu pähe siis, kui olin 25 aastane. Siis kakkusin neid üksikuid juuksekarvu välja, aga hiljem, kui neid rohkem hakkas tekkima, ei olnud enam mõtet välja kakkuma hakata. Eks ma siis püüdsin neid värvidega peita. Ma olen elu jooksul peaaegu igasugust tooni juuksevärvi kasutanud. Roheline ja roosa mitte, aga lilla, must ja punane on küll tihti olnud. Viimastel aastatel eelistasin heledat tooni, aga nagu öeldud, siis minu tumepruun juus ei võta heledat juuksevärvi külge. 😀

Ajakirja ma lugema ei hakanud, sest kuidas ma oleksin oma värvisesse pähe prillid sättinud. 😀 Ilma lugemisprillideta ei ole mul ajakirjadega midagi teha. Seetõttu jõin lihtsalt kohvi ja nagu juurde lisatud postitusest näha, klõpsisin oma telefoniga pilte. 😀 Kokkuvõtvalt olin salongis peaaegu 2 tundi…

Vasakpoolne pilt on küll juba õues tehtud. 🙂

Facebook Comments