Hoia Issand Eestimaad!

Hoia Issand Eestimaad!

Näen Eestit!

Näen Eestit, mis püha,
täis Jumala au.
Vaba ja kaitstud,
kõlab kiituselaul.
Taevad on lahti üle me maa.
Jeesuse veri on puhastand ta.

Oma elu ei kalliks me pea,
kuni surmani ustavad Talle.
Kogu rahvas nüüd kuulma peab,
me hoiame nägemust alles.
Jumala sõna ja elu, mis jääb,
Usk, mis võidab ja päästepäev!

*****


Ütlen ausalt, et mul ei olnud plaan pidupäeva teemalist postitust teha, kuid juhtusin ühe blogija postitust lugema(ei hakka seda linkima) ja sellest jäi mulle halb tunne. Saan aru, et tema nostalgitseb seda taga, mis oli tema lapse-ja noorpõlves, aga seda ta ei mõtle, et tema(meie) esivanemad nägid esimest Eestit ja olid kurvad, kui pidid oma riigi Nõukogude võimule loovutama. Ka minu lapsepõlv möödus “nõukaajal” ja ma ei ütleks, et see halb ja kole oli, kuid mina mäletan ka seda väga hästi, kuidas minu isa vihkas kommuniste, sest need saatsid tema pere Siberisse. Minu isa ootas kogu aeg, millal Eesti vabaks saab, kuid kahjuks tõeliselt ei jõudnudki ära oodata, sest suri 6.10.1989 leukeemiasse ja kuigi Eesti vabanemine oli juba pihta hakanud, siis siiski oli see alles alguse periood.

Ka mäletan mina pealinnas kasvanuna soome televisioonist nähtud saateid ja reklaame, mis tekitasid igatsuse selle järgi, et piirid lahti oleks ja meie ka Lääne elu kogeda saaks. Noh! Nüüd on see aeg ammu käes ja oma viga, kui mõni inimene(kaasaarvatud mina) ei ole osanud sellest viimast võtta. Kusagil kirjandusteoses oli keegi öelnud, et “Ellu jäävad tugevamad”. Ju ta nii ongi, sest tugevamad/taibukamad inimesed hakkasid looma osa-ja äriühinguid, millega jalad alla saadi.

Mul on küll hea meel, et mu isamaa vabaks sai ja seda päeva me 20.augustil tähistada saame. See on praegu küll küsitav, kui vabad me praegu oleme, kuid Eesti on Jumala tahte ja kaitse all. Mina tean ja usun seda!

Palju õnne, armas Eesti!

 

Facebook Comments

Published by Elveetsius

Olen keskealine naisterahvas, kellele meeldib mõnikord oma mõtteid blogisse talletada. Kirjutan kõigest, või siis mittemillestki. See sõltub lugeja vaatevinklist! :)