Erak!?


Tänase blogipostituse pealkiri tekkis mõttest, et kas ma siis tõesti olen erak, kui eelistan pidevale suhtlemisele omaette olla. Sellise “süüdistuse” sain kasvõi oma sünnipäevasel päeval, kui mu fb. sõbralisti liikmed mind õnnitlesid ja üks neist küsis, et “Kas ma juubelit pean ka”. Minu vastuse peale, et “Käisin koos tütardega kohvikus söömas” ütleski ta, et “Sa oled kõigist võõrdunud”. Tema küll pidavat oma sünnipäevi oma lähedastega ja ka ootamatute külalistega. Mina, nii otsekohene, nagu ma olen, ei hakanud asja ilustama, vaid ütlesin nii, nagu teeksin nende ootamatute külalistega. Ütlesin, et ootamatult saabunud külalised ärgu pahandagu, kui ukse taha jäetakse. Kui nad mulle oma tulekust ikka ette ei ole teatanud, siis mina ei leia, et peaksin nad vastu võtma. Eriti selliseid, keda ma aastaid või isegi aastakümneid ei ole näinud ja kes tulevad lihtsalt uudishimust vaatama, et kuidas ma siis elan, et pärast võib-olla mu külalislahkust ja perenaiseoskusi arvustada. Ütlesingi tollele samale õnnitlejale, et mina olen mina ja pole vaja mind võrrelda minu emaga, kes oli väga külalislahke ja hea kokk/perenaine. Tema juba viitsis omal ajal vaaritada ja küpsetada ja meie kodus peeti tihti “suguvõsa” kokkutulekuid. Ma ausalt ei tea, kas ema ise ka neist pidudest rõõmu tundis, või allus lihtsalt sugukonna survele, sest tol ajal oleks vist ebaviisakaks ja imelikuks peetud, kui keegi ei tahaks teisi võõrustada. Aga mina seda traditsiooni ei jätka. Olen piisavalt enesekindel, et öelda, et sellised peod mind ei huvita. Jah, suur osa on siin rahalisel kulul ka kanda. Ausalt, ma parem kogun sukasäärde või invsteerin, kui löön suuri summasid lihtsalt laiaks.
Mis investeerimisse puutub, siis kuigi ma ei mõelnud veel sel kuul sentigi investeerida, siis unustasin ära, et mul oli Bondoras tehtud püsikorraldus 5.kuupäevale ja eile läks automaatselt määratud summa Bondora arvele. Bondora värk on mulle veel siiani arusaamatu, aga õnneks ei olnud see summa suur. Ma nüüd mõtlengi, et kas katkestan püsikorralduse või mitte. Estategurusse tahan endiselt investeerida, kuid jälle ei tea, millal järgmise makse teha saan, sest aasta lõpupoole tulevad jälle uued väljaminekud. Jõulud jne… Palju mul seda vaba raha ikka tekib, kui mu praegune peamine sissetulek tuleb Töötukassa kaudu.
Nüüd kaldusin pealkirjast ja teemast kõrvale, aga tahtsingi öelda, et ma olen oma praeguse eluoluga väga rahul. Kõik segavad ja häirivad olukorrad on möödanik ja nüüd naudin oma privaatsust ja rahulikku elu… 🙂

Facebook Comments
Mina sotsiaalmeedias

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga